Wat voor ontbijt kan je aan je dreumes of peuter geven

eten kind 2 jaar

Op het moment dat je kindje tussen de 1 jaar oud is en vier jaar oud kan je ervoor kiezen om hem verschillende soorten ontbijt te geven. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en het is verstandig om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. Een goed ontbijt Eten kind 2 jaar bestaat uit granen, melkproducten en fruit. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je kindje zijn energie weer aanvult en goed de dag doorkomt. Een vierde van de energie wordt uit het ontbijt gehaald voor je dreumes of peuter. Als je peuter geen goed ontbijt krijgt dan is het moeilijk om voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen en is de kans groter dat hij graag meer tussendoortjes wilt hebben.

Waaruit bestaat een goed ontbijt

Als je een goed ontbijt wilt geven aan je kindje dan bestaat dit uit brood en graanproducten, melk en zuivelproducten, vlees, vis en ei, fruit en groenten, voldoende vocht, goede vetstoffen en af en toe enkele zoetigheden. Voorbeelden van goede producten zijn vezelrijk brood of volkorenbrood, ontbijtgranen zoals muesli met yoghurt of melk, melk, eieren, fruit, hummus, notenpasta, vleeswaren, lichte kaas zoals zuivelspread, tomaat, komkommer, radijs, sinaasappel, ongezoet (vers) vruchtenstap, groentesap, kruidenthee, vruchtenthee, margarine voor op de boterham en water. Fruit kan je gemakkelijk als zoetigheid gebruiken op de boterham. Bijvoorbeeld plakjes banaan, kiwi of aardbei.

Tips voor het geven van ontbijt

Als je ontbijt wilt geven met zoetigheden dan is het slim om eerst iets hartigs te geven en daarna pas de boterham met de zoetigheid zoals jam. Om te zorgen dat je kind goed ontbijt kan je ervoor zorgen dat er in de avond minder gegeten wordt. Je kan de tafel de avond van tevoren al dekken. Zet de wekker iets vroeger zodat je ruim de tijd hebt om rustig met je kindje te ontbijten. Zorg voor voldoende variatie. Geef de melk na de boterham.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *